Oldstars

Op zaterdag 3 december konden we, als eén van de eerste verenigingen in Nederland, dan eindelijk starten met het OldStars volleybal.

Vertegenwoordigers van de NeVoBo en het Nationaal Ouderenfonds waren bij deze start aanwezig.

Laatstgenoemde legde bij de koffie uit wat OldStars sport inhoud. Bewegen blijft ook op oudere leeftijd belangrijk, maar zeker ook de sociale contacten zijn van groot belang.

Met 8 deelnemers (de oudste is 80!)  zijn we de zaal ingegaan en hebben we aan de hand van verschillende oefeningen laten zien wat de bedoeling is van OldStars volleybal. Daarbij is niet alleen het motorische gedeelte, maar ook het cognitieve gedeelte (onthouden en uitvoeren van een moeilijke opdracht) van belang.

De methode van het Athletic Skills Model wordt hierbij gevolgd. (www.athleticsskillsmodel.nl)

Na ruim een uur training hebben we bij een lunch nagepraat over deze eerste training. Iedereen was  enthousiast, de reacties positief. Na afloop kreeg iedereen een goodiebag mee, met daarin o.a. een bidon van FysioFM.

Ieder mag 3x een training volgen om daarna hopelijk lid te worden van onze vereniging. Inmiddels hebben we 10 geïnteresseerden en de verwachting is dat dit zal uitgroeien tot een stabiele groep van minimaal 12 deelnemers per keer. De trainingen zijn elke zaterdag in de Bosbadhal van 10.15 uur tot 11.30 uur en worden om en om gegeven door Harry Binnenmars en Henk Nijzing. Mocht iemand het ook interessant vinden om aan deze doelgroep training te geven, meld je dan bij Henk.

                    

Laatste Nieuwsberichten

Donatie van Tafelronde49

Het G volleybalteam heeft een donatie gekregen van Tafelronde49. Met de verkoop van tafelaardappelen heeft deze groep mannen afgelopen najaar geld ingezameld. Dit bedrag hebben

Read More »

Eindejaarstoernooi

Er waren veel blije gezichten te zien in de Bosbadhal op vrijdag 29 december tijdens het Vovem ’90 eindejaarstoernooi. 21 teams deden mee, dat zijn

Read More »

MC1 opnieuw kampioen

Onze meiden van MC1 zijn dit seizoen voor de tweede keer kampioen geworden. Zowel de eerste helft als de tweede helft wisten zij o.l.v. Wim

Read More »